Spania forventer å få covid-19-vaksine neste år

Spania forventer å motta COVID-19-vaksinen i løpet av de neste seks månedene etter at en plan for å fremskynde prosessen med screening av ansatte startet uten klare resultater, sa helseminister Salvador Illa mandag.

En fjerde «fase» med testing av dusinvis av frivillige for vaksinen, planlagt innen utgangen av mars, ville holde forsyninger av medisinsk personale, som da forventes å stoppe, fortalte han på en pressekonferanse.

«Så nå, neste år, i begynnelsen av (mulighetsvinduet) for å produsere vaksinen, kan vi ikke si definitivt at vi vil ha vaksinen sikkert igjen og de neste tre månedene,» sa han.

– Etter tre måneder kan det være usikkert, vi får det kanskje neste år. Og vi vil bare prøve den første runden for å dekke etappe en, to og tredje plasser.

Medisinsk personell testet positivt for viruset mandag.

Noen helsearbeidere ved sykehjemmet til erkebiskopen av San Juan, dr. Luis Alejandro Lopez, ble mandag smittet av viruset etter å ha jobbet der i 14 måneder, fortalte han dagsavisen San Isidro.

– Noen av dem som kom hjem måtte også i karantene, og mange gikk på jobb i andre institusjoner, sier han.

Lopez, der hjemmelegene har vært i karantene, har oppfordret arbeidere ved sykehjemmet i Madrid til å komme frem med forsikringer, dager etter at en overlege som hadde pådratt seg viruset også testet positivt.

Forsøkstestingen vil fortsette til slutten av august, sa Illa, og pekte på behovet for å forbedre etterlevelsen av antivirale medisiner.