Studien fokuserer på evnen til P53-mangelfulle celler for å forhindre leukemi

I det siste tiåret har flere studier på dette feltet vist at den menneskelige leveren er svært utsatt for leukemi (kolangiocellulært karsinom). Dette er grunnen til at forebygging er svært viktig, som det vises av ekspertgruppene fra Institutt for biomedisin ved Universitetet i Barcelona og Institutt for cellebiologi i Tirudea. Institutt for biologiske og farmakologi ved Universitetet i Vilterga var involvert i denne studien.

Et forskerteam ledet av Children’s Research Foundation Catalonia (CIBEREC) ved Universitetet i Barcelona og Barcelona Institute for Research and Innovation (BBRI) av Social Security Card (CIBAN) ledet av forskere ved Institutt for biomedisin ved Universitetet i Barcelona har tatt en ny måte å forhindre pediatriske blodsykdommer som hemodilatose, leukemi og kronisk myelogen leukemi (CM). Teamet har studert effekten av å presentere humane erytrocytceller som bærer delesjoner av proteinet kalt P53. I denne prosessen ble fagmediert eliminering av mutantproteinet oppdaget, og banet vei for innføring av rekombinante proteiner, som er proteiner som bærer spesifikke gener. Resultatene som presenteres i denne studien er ennå ikke publisert i en artikkel i Cell Reports, og ledes av CIBEREC-forskerne Mónica Torres og Luís Castellá.

Rebounds mot blødning.

Det ble oppdaget i 2013 at samspillet mellom de humane erytrocyttcellene som beveger seg med blodproduksjon (hemodermiske stamceller) fører til generering av et økt antall nøytrofiler. Humane hemodermiske stamceller i en kulturskål ble utsatt for en akutt anvendelse av den kjemiske bremsen klorhexidin. Klorheksidin ble brukt med en testdose på 0,6 mikrogram per kilo vekt. Denne mengden ble økt til 1 mikrogram per kilo, hvorved dosen ble seponert. Biotransformasjonen brøt sammen og 1000 mikrogram per kilo (selv om en større dose påførte mer enn vanlig på de samme dyrene) ble oppnådd.

Effekten var denne såkalte økningen i det modifiserte komplementet av nøytrofiler; Under forlengelsen av forsøkene endret antall nøytrofiler betydelig, så sikkert med studier etter behandling av pasienter som lider av ulike typer kreft (blastom, lymfom, etc.). «Det er derfor denne populasjonen av unge blodceller har en tilhørighet til å infiltrere andre organer og drepe svulster, for eksempel brystet, i tilfelle ondartede svulster, » sier Torres de Morales, hvis forskningsgruppe har forfulgt årsaken til denne transformasjonen.

Den kliniske studien.

Suksessen til denne studien er oppnådd i samarbeid med BBRI, som har investert nesten 2 millioner euro i dette området. Med dette beløpet var ca. 5000 pasienter kvalifisert for analysen utført av CIBEREC. I denne sammenhengen så teamet gjennom kriteriene for oppdagelsesstyret, som tillot dem å identifisere markører som følger:

Denne tilnærmingen, som ble implementert av teamet, tillot dem å se resultatene av den detaljerte undersøkelsen på pasienter fra fem av de første ni stadiene av sykdommen, det vil si de som var innenfor et visst område på -1, 5 til -1, 8 mikromit per liter identifiserte hemoglobinnivåer (dvs. nivået der hemoglobinbærende nøytrofiler ble eliminert), men i det mer akutte stadiet, nivåer under 1 mikromit per liter. Ved å bruke de publiserte dataene fra denne studien, fant de at ut av alle pasientene de studerte, gjorde 3 såkalte akutte signaturer, de mest effektive mot nephrin-splicing-avhengige kreftformer (bein, brystkreft og sarkom), andre inkluderer celler som bærer delesjoner av BRAF-genet, som «reflekterer akkumulering av DNA-skade», telomer- og terapiresistente kreftformer som leukemi.

De Chalcone-berørte cellene.

Forskningen er gjort ved Stanford University, hvor de første forfatterne har vært María de Biorna Labarte og Maria Luís Castellá. Dr. Maria og Luis, sistnevnte var medlem av CU Research Program Against Breast Cancer, har studert resultatene av denne studien sammen med Dr. María de Biorna, Claudine Ordis, Helena Vassilizi, Estelle Cáncia og Marta Santos-Alvarez. Den første forfatteren av studien var Dr. Julián Aurier, som deltok i denne studien under tilsyn av UCB-avdelingen for biokjemi.