DANE FLIEDNER, MD, MPH, FAAP, IFMCP, FMAPS, ABOIHM

Dr. Dane, som også er sertifisert av American Board of Integrative Holistic Medicine, er lidenskapelig opptatt av funksjonell barnemedisin.

Dane Fliedner, MD, MPH er autorisert barnelege og Fellow of the American Academy of Pediatrics (FAAP). Han er også sertifisert av American Board of Integrative Holistic Medicine (ABoIHM), Biomedical Autism Doctor/ Fellow of the Medical Academy of Pediatric Special Needs (M.A.P.S.) og Institute for Functional Medicine Certified Practitioner (IFMCP) i 2017. I tillegg har han gjennomført en 500-timers yoga-/terapilærerutdanning i India og en 95-timers yogalærerutdanning for barn i Los Angeles.

Dr. Dane er født og oppvokst i Sør-California og ble opprinnelig tiltrukket av medisin som et praktisk middel til å hjelpe mennesker fra ulike kulturer og med ulik økonomisk bakgrunn. Derfor studerte han antropologi ved U.C. Santa Cruz og tok en mastergrad i folkehelse samtidig som han studerte medisin ved New York Medical College. Da han kom hjem til California for å ta spesialistutdanningen i pediatri ved U.C. Irvine, kunne han endelig realisere drømmen om å hjelpe de mest trengende pasientene ved å jobbe i et underbetjent område i Long Beach. Der fikk han æren av å bli valgt ut til å motta et stipend fra Medical Board of California som en del av «California Physician Corps».

Oppdagelse av alternativ behandling

En voksende familie førte til at han igjen flyttet hjemmefra og begynte å jobbe i Dallas i Texas. Han var frustrert over den konvensjonelle medisinens manglende evne til å behandle de mange kroniske helsetilstandene hos dagens barn på en effektiv måte, og bestemte seg derfor for å fokusere på akuttmedisin og begynne å jobbe på akuttmottak for barn. Senere ble han ansatt ved University of Texas Southwestern’s medisinske fakultet som assisterende klinisk professor i pediatri ved Pediatric Emergency Medicine Division ved Children’s Medical Center of Dallas. Selv om arbeidet var interessant og spennende, innså han at han passet best til poliklinisk arbeid og forebyggende medisin.

I løpet av denne tiden fikk hans egne barn kroniske helseproblemer, og selv om de oppsøkte mange spesialister, fikk de ikke svar med den konvensjonelle medisinske modellen. I frustrasjon og desperasjon oppsøkte barna hans en alternativ behandler som effektivt diagnostiserte og helbredet dem, etter at de i årenes løp hadde oppsøkt en rekke spesialister og barneleger uten å komme noen vei. Dette var en svært ydmyk opplevelse, og det var til syvende og sist begynnelsen på hans mottakelighet for alternative paradigmer for helse og helbredelse. Det fikk ham til å lure på hva mer den konvensjonelle medisinske modellen manglet. Kanskje alternative helsetjenester var det «manglende leddet» han trengte for å hjelpe de barna med kroniske sykdommer som han tidligere hadde behandlet som primærlege.

Før han kom tilbake til Sør-California, reiste han og familien på en drømmereise gjennom Asia, der han besøkte en rekke pilegrimssteder, ble sertifisert yogalærer og studerte yogaterapi, ayurveda og reiki. Nå håper han å kunne hjelpe familier og barna deres ved å kombinere det beste fra allopatisk medisin for akutte behov, funksjonell og holistisk medisin for kroniske lidelser og yoga og yogaterapi for kropp og sjel.

Når han ikke jobber som lege, liker han å tilbringe tid sammen med kona og de to døtrene sine, vandre/backpacke, sykle på terrengsykkel og body surfe. Han er også en ivrig student av østlig filosofi, og liker spesielt godt yoga og å studere religiøse tekster fra hinduistiske og buddhistiske tradisjoner.

Biografi:

 • B.A. UC Santa Cruz (Anthropology)
 • M.PH. (Masters in Public Health) New York Medical College
 • M.D. New York Medical College
 • Pediatric Internship Residency- U.C. Irvine

Ytterligere referanser:

 • American Board of Pediatrics- sertifisert
 • American Board of Integrative Holistic Medicine, 2013
 • Institute for Functional Medicine Certified Practitioner (IFMCP), 2017
 • Medical Academy of Pediatric Special Needs (MAPS), 2018
 • Yogalærerutdanning (200H) Sivananda Style. Kerala, India
 • Avansert yogalærerutdanning (300H) Paramanad Institute for Yogic Sciences. Indore, India
 • Yogalærerutdanning for barn (95 timer) (Hi-yoga) L.A., CA