ERNÆRING FOR SPEKTERET (ALLERGIER, AUTISME, ADHD)

4 A-er: Begynner med allergi, ADHD, astma og deretter autisme.

Amerikanske barn er sykere i dag enn noen gang før. 1 av 2 lider av en kronisk sykdom. SAD-dietten (Standard American Diet), som vi i dag spiser i blinde, innebærer hurtigmat, bearbeidet, emballert mat og søppelmat med kunstige tilsetningsstoffer, smakstilsetninger og sukker. Dette fører til mangel på næringsstoffer (omega-3-fettsyrer, sink, kalsium, jern, B-6), lekk tarm og svekker immunforsvaret.

Maten vi fordøyer, blir næringsstoffer for at hjernen skal fungere. De påvirker kroppen og atferden vår.

Vår verden er giftig. Vi har miljømessige stressfaktorer, jordsmonnet vårt mangler næringsstoffer, miljøet vårt er blottet for gode bakterier, og vi har matforurensning (plantevernmidler, GMO). Når vi så legger til keisersnitt, flaskemating og 69 vaksiner, har vi den perfekte storm.

Mange barnelidelser (blant annet autisme, ADHD, astma og allergier) har lignende underliggende fysiske og biokjemiske forhold. De fleste av disse barnelidelsene har lignende underliggende årsaker og medvirkende faktorer. De påvirkes alle av kostholdet, og fellesnevneren er lekk tarm.

Vi vet at mange barn med autisme, allergi, ADHD og astma har det:

  • Økt inflammasjon – tarm, hjerne og systemisk inflammasjon
  • Dårlig metylering (nødvendig for aktivering av nevrotransmittere)
  • Dårlig avgiftning – økt risiko for skader fra miljøkjemikalier og reaksjoner på tilsetningsstoffer i maten.
  • Dårlig fordøyelse – fører til mangel på næringsstoffer, noe som påvirker alle systemer negativt.

Når tilstander som autisme oppfattes som «helkroppsforstyrrelser», blir det tydelig at en bedring av kroppens, hjernens og systemets helse sannsynligvis vil føre til forbedringer i mental helse, læring og atferd.

Autisme er bestefaren til alle nevrologiske sykdommer som rammer barna våre i dag, for hvis du helbreder autisme, kan du helbrede hva som helst. De er kanarifuglene i den kalde gruven som forteller oss at verden er giftig. De er de mest følsomme barna og trenger den beste maten og den beste ernæringen.

Selv om det er viktig å unngå problematiske matvarer, er det like viktig å tilføre nærende matvarer. Det er gunstig å introdusere næringstette matvarer i kostholdet, slik at barnets kropp får de vitaminene, mineralene, fettsyrene, aminosyrene og de gode bakteriene den trenger for å fremme helbredelse.

I dette kurset går vi gjennom hvilke matvarer som gjør barnet ditt sykt, og hvilke matvarer du kan spise for å helbrede fordøyelsen, tarmen og hjernen.